MEXICO - MONTANA MAYA
Charakteristika: meruňky - vysokoprocentní čokoláda - citrusy
Použití: espresso, moka, french press
Acidita: vysoká
Kategorie: | VÝBĚROVÁ KÁVA |
---|
Dlouho je tomu, co jsme Mexiko navštěvovali pouze pro tacos a sombréra. Ne každý totiž ví, že Mexiko nás také obdařilo úžasnou vysokohorskou kávou. Své pověstně vysoké cukernatosti zastává díky nekonečnému místnímu slunci a sopečné půdě.
Je tomu už několik let, co se změnila pověst mexické kávy zásadně k lepšímu po místní ekonomické revoluci. Neboť dnes tato vychucená arabica si může být jistá sama sebou tak jak je. My jsme jí jen trochu pomohli lehkým pražením na nízký stupeň a víc nebylo třeba. Odvděčila se nám středním tělem a krásnou svěží ovocnou chutí s citrusy v samotném konci.
Nejjistější si je jako coldbrew, filtr a základ pro mléčnou kávu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.